Geçen gün erkek kardeşim geleneksel yılbaşı hediye mesajını bizlere iletti ve talep ettiği hediyeyi  whatsapp mesajı ile beyan etti.

“Sevgili Ailem malum bildiğimiz gibi yılbaşı yaklaşıyor, hediye alma zamanı geldi…..”

diye başlayan mesajla ben birden yeni yıl moduna giriverdim.

Mesajın devamında yazılanları size maalesef iletemiyorum ama emin olun ki okusanız gülmekten yerlere yıkılırsınız … 

Aralık ayının bende bıraktığı farklı bir tat vardır ve çok severim bu ayı. Neyini seviyorsun derseniz, hani o yeni yıla girme telaşı var ya işte ben onu çok seviyorum.

Caddelerin süslenmesini, vitrinlerde ışılayan yeni yıl süslerini, hediye paketlerini, hediye alan insanları yani tüm o hazırlıkları..

Ve bizim ailede geleneksel hediye alma verme işi ise bizim en keyif aldığımız kısmıdır. Bir ay öncesinden listeler paylaşılır, sonra listelerin dışında kafamızda düşündüğümüz hediyeler bir kenara yazılır..

Bütçeler hazırlanır, bütçeye uygun olmayanlar silinir, karşı tarafa bizim kardeş dilimizce bu hediyeyi alamayacağımız nazikçe bildirilir.. 😀 

Sonra nasıl ne yapsam telaşı başlar.  Mağazalar gezilir, acaba bu olur mu denir? Hediyeleri alırken bunu da kendime alıvereyim denir, sonra bir bakılır ki bütçe fırlamış, eyvah yandım ben yine denilir…. 😀

Bu bile bize keyif verir.

Ve biz hediyelerimizi yılbaşı günü tam 12’de birbirimize veririz. Daha erken kesinlikle değil. Sadece Yaren doğduğundan beri, onun hediyelerini erken veriyoruz, dayanamayıp uyuduğu için.

Yeni yılın ilk dakikalarında biz hediye paketlerimizi açmakla meşgulüzdür. Bazen sevinçten çığlık atarız.. Alınacağını bildiğimiz hediyelere “çok şaşırdım, olamazz zzz …..bunu mu aldın, sen bir harikasın ” mutlaka denir  😀

Etrafta hediye kutuları ve kağıtları saçılır. Ve biz kocaman birbirimize sarılırız..

Velhasıl hediye bizim temel heyecanımızdır. Kızım doğduğumdan beri ona da bu duyguyu aşılamaya çalışıyorum. Hediye alma alışkanlığı olsun istiyorum, bu heyecanı yaşasın istiyorum.

Bu yeni yılda siz de aynı heyecanı yaşayın, hediyeler alın küçük de olsa.. Sevdiğinizi mutlu edin.

En çok da çocukları sevindirin. Onlar mutlu olunca hayat daha güzel oluyor.


Yazar Hakkında

admin

Yorum Yaz